• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۸۲۷۰
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۵ - ۱۶:۵۴
اقتصادی » آب و انرژی
مدیرعامل شرکت ملی گاز:

اجرای طرح کارور‌ها در ۲۹ استان آغاز شده است

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر نقش برنامه هفتم توسعه در مدیریت مصرف انرژی، گفت: طرح کارور‌ها که یکی از مهم‌ترین ابزار‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی محسوب می‌شود، اکنون در ۲۹ استان کشور در حال اجراست و می‌تواند نقش مؤثری در کاهش ناترازی گاز و مدیریت مصرف ایفا کند.

اجرای طرح کارور‌ها در ۲۹ استان آغاز شده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در نشست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با حضور با موضوع مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و دیگر مسئولان ذی‌ربط، موضوع ناترازی گاز و وضعیت انشعابات گاز ساختمان‌ها و سازه‌ها بررسی شد.

در این جلسه، سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: ورود به موضوع بهینه‌سازی و پیگیری تکالیف برنامه هفتم توسعه، تأثیر قابل توجهی در ساماندهی مصرف انرژی داشته است. بخشی از این اقدامات در قالب طرح کارور‌ها دنبال می‌شود که شرکت ملی گاز در آن نقش مجری را بر عهده دارد.

وی افزود: مصوبه هیئت وزیران در این زمینه ابلاغ شد و همزمان با همکاری تیم‌های تخصصی شرکت ملی گاز، دستورالعمل‌های اجرایی آن تدوین شد. اگرچه موضوع کارور‌ها در بسیاری از کشور‌های دنیا تجربه شده بود، اما در کشور ما تاکنون به‌صورت عملیاتی اجرا نشده بود و با تصویب هیئت وزیران و تأکید رئیس‌جمهور، روند اجرایی آن آغاز شد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: آیین‌نامه‌ها و الزامات اجرایی این طرح به‌صورت مرحله‌ای تدوین و تکمیل شد. در حوزه کارور‌های نوع دو محدودیتی وجود دارد و هدف این است که تمامی استان‌های کشور تحت پوشش این برنامه قرار گیرند. ۲۹ استان کشور در قالب قرارداد‌های کاروری قرار دارند.

توکلی با اشاره به نحوه انتخاب شرکت‌های فعال در این حوزه گفت: به دلیل نبود سازوکار مشخص برای ارزیابی صلاحیت شرکت‌ها، فرآیند توانمندسازی و ارزیابی تخصصی طراحی شد و در نتیجه ۶۹ شرکت، از مجموعه‌های دانش‌بنیان تا شرکت‌های دارای توانمندی در حوزه مدیریت داده و انرژی، وارد این چرخه شدند. این شرکت‌ها اکنون در استان‌های مختلف کشور از جمله یزد و سایر مناطق در حال فعالیت هستند.

وی با اشاره به ناترازی گاز کشور اظهار کرد: در زمستان گذشته، حدود ۲۳۰ میلیون مترمکعب کسری گاز در کشور وجود داشت. در این شرایط، سه مأموریت اصلی شامل مدیریت مصرف، بهینه‌سازی انرژی و توسعه فعالیت کارور‌ها در دستور کار قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: برای اثربخش شدن این اقدامات، لازم بود برنامه‌ها از سطح سیاست‌گذاری به برنامه‌های عملیاتی تبدیل شوند. در همین راستا اجرای الزامات مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان نیز مورد توجه قرار گرفته است، زیرا تحقق اهداف صرفه‌جویی تنها با همکاری همه بخش‌ها امکان‌پذیر خواهد بود.

وی تأکید کرد: گاز، برق و انرژی از مهم‌ترین فرصت‌های کشور هستند و باید با نگاه یکپارچه مدیریت شوند. در برخی استان‌ها که میزان قبوض مشترکان افزایش یافته بود نیز برنامه‌های حمایتی و اطلاع‌رسانی لازم انجام شد.

توکلی با اشاره به اهمیت بهینه‌سازی مصرف در ساختمان‌ها گفت: افرادی که توان مالی بیشتری دارند معمولاً با عایق‌کاری مناسب و استفاده از تجهیزات گرمایشی کم‌مصرف، مصرف انرژی خود را کاهش می‌دهند و باید زمینه گسترش این الگو‌ها برای سایر مشترکان نیز فراهم شود.

وی در ادامه با اشاره به تشکیل سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی اظهار کرد: ایجاد این سازمان اقدام درستی بوده است، اما موفقیت آن نیازمند هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف است. وزارت صنعت، معدن و تجارت باید از تولید تجهیزات و بخاری‌های پرمصرف جلوگیری کند و وزارت راه و شهرسازی نیز در حوزه استاندارد‌های ساختمانی نقش مهمی بر عهده دارد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پایان تأکید کرد: در دوره گذار نباید اجرای طرح کارور‌ها متوقف شود. اعتقاد ما این است که برای حل ریشه‌ای مسائل حوزه انرژی، ابزار مؤثرتری از نظام کاروری وجود ندارد و با استفاده از تحلیل داده‌ها و فناوری‌های نوین می‌توان بخش مهمی از مدیریت مصرف انرژی را به‌صورت هوشمند انجام داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت گیلاس
نهاجا ضربه سختی به ترامپ در کویت زد
بازچرخانی آب، رمز تداوم تولید در صنعت کاشی؛ تأمین بیش از نیمی از نیاز آبی از چرخه بازیافت
اعلام محدودیت‌های ترافیکی در محورهای منتهی به پایانه‌های مرزی خوزستان
موکب‌های عراقی میزبان زائران اربعین شدند
آماده‌سازی شهر ری برای پذیرایی از ۴ میلیون زائر در مراسم جاماندگان اربعین
چهارمین ایستگاه جهادی چشم پزشکان تهرانی در شوسف نهبندان
تفاهم‌نامه‌توسعه همکاری فعالان اقتصادی کرمان و افغانستان
تردد ۱۱۵ هزار زائر اربعین حسینی از مرز‌های خوزستان
رها نمی‌کنیم
جنوب، قلب سرزمین ایران
صعود جودوکاهای جوان و نوجوان ایران در رنکینگ جهانی
نماینده مردم سلسله و دلفان فردا مهمان برنامه خانه ملت و با نمایندگان
دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید با خانواده شهید عبدالرضا کیانی
تلفیق علم و مهارت آموزی در دوره‌های فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی
آیین روز ملی صنعت و معدن با حضور رئیس جمهور
درخشش تیم مینی‌گلف گیلان در رقابت‌های قهرمانی کشور و کسب عنوان نایب‌قهرمانی
مردم میدان‌دار خیابان‌ها در وفاداری به انقلاب اسلامی
آغاز حرکت کاروان بزرگ مشایه اهواز به سمت کربلای معلی
ضرورت رفع مغایرت‌های حقوقی محیط‌زیست در توسعه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فراخوان نام نویسی آزمون استخدامی سازمان منطقه آزاد کیش
فقط ۲ روز تا پایان مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ باقی مانده است
انفجارهای شدید در بحرین، کویت، امارات و شمال عراق
برگزاری امتحانات نهایی پایه دوازدهم در روز سه‌شنبه ۳۰ تیرماه
هواپیما‌های بزرگ ترابری آمریکا هدف قرار گرفتند
ادامه حملات تجاوزکاران آمریکایی به خاک ایران
  جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۳۰ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از مجتمع گاز پارس جنوبی
ایران با استفاده از موشک‌های جدید، اوضاع را تغییر خواهد داد
علی آبادی: اولویت تامین برق با مردم جنوب کشور است
زلزله کرمانشاه آسیبی به تاسیسات آب و برق وارد نکرده است
اعتراض و واکنش منفی هواداران به حضور ترامپ در فینال جام جهانی
امتحانات نهایی دانش آموزان، سه‌شنبه ۳۰ تیر برگزار می شود
آدرس و نوع خدمات مواکب اربعین حسینی استان مرکزی مستقر در ایران و عراق در سال ۱۴۰۵
بیش از ۸۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی تا نیمه مرداد وارد مدار می‌شود
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی  (۴ نظر)
اعدام دو تن از عوامل جنایات میدان شهید علیخانی اصفهان  (۲ نظر)
فراخوان نام نویسی آزمون استخدامی سازمان منطقه آزاد کیش  (۱ نظر)
هواپیما‌های بزرگ ترابری آمریکا هدف قرار گرفتند  (۱ نظر)
سرلشکر عبداللهی: به‌هرگونه وحشی‌گری دشمن پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
ادامه حملات تجاوزکاران آمریکایی به خاک ایران  (۱ نظر)
  جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۳۰ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
ایران با استفاده از موشک‌های جدید، اوضاع را تغییر خواهد داد  (۱ نظر)
اعتراض و واکنش منفی هواداران به حضور ترامپ در فینال جام جهانی  (۱ نظر)
تنگه هرمز عامل تعیین سرنوشت مردم ایران است  (۱ نظر)
مالزی گسترش شهرک‌سازی در اراضی اشغالی را به شدت محکوم کرد  (۱ نظر)
عملیات گستره بازداشت عوامل داعش در ترکیه  (۱ نظر)
هشدار یمن به عربستان: به محاصره پایان دهید  (۱ نظر)
سامانه‌های موشکی هیمارس در کویت هدف موشک‌های ارتش  (۱ نظر)
حملات بامدادی آمریکا به شیراز ؛ پرتابه دشمن به ارتفاعات اصابت کرد  (۱ نظر)