پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اقتصاددانان ما به این اجماع رسیده اند که باید اقتصاد درون زای برون گرا داشته باشیم گفت: این راهبرد اقتصاد مقاومتی است و می تواند جلوی نفوذ بیگانگان را بگیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، احمد میدری در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه رویکرد روشن اقتصادی که در دولت تدبیر و امید وجود دارد گره گشاست افزود: راهبرد اقتصادی دولت درون زای برون گرا است یعنی ما از صنایع داخلی خود برای نفوذ در بازارهای خارجی حمایت می کنیم و به جای اینکه راهبرد دفاعی داشته باشیم باید این راهبرد را پیگیری و در بازارهای جهانی نفوذ کنیم.
وی با بیان اینکه در بسیاری مواقع با ساختار غلط اقتصادی زمینه نفوذ خارجی ها را فراهم کرده ایم، گفت: باید جلوی نفوذ بیگانگان را با ایجاد ساختار صحیح اقتصادی بگیریم و از گرفتن بازارهای جهانی حمایت کنیم.
میدری افزود: در برنامه چهارم توسعه اقتصادی از مزیت رقابتی صحبت شده است یعنی برای رقابت با کشورهای خارجی برای خود مزیت خلق کنیم و شعار آن "تعامل فعال با اقتصاد جهانی" بود.
محمدجواد ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم با حضور در این برنامه در تعریف نفوذ اقتصادی گفت: سه پدیده اطراف ما را احاطه کرده یکی واقعیت ها که علت آن معلوم است دوم حقیقت ها که علت آن معلوم نیست و سومین پدیده تصویرپردازی است که در اطراف ما به وجود می آید و ساخته و پرداخته تبلیغات است.
وی افزود: استعمار انگلیس بذر «ما نمی توانیم» را در کشورهای خاورمیانه ازجمله کشور ما کاشته اند و می خواهند القا کنند که ما نمی توانیم.
ایروانی گفت: دشمن با این روش ها و از طریق مجازها نفوذ می کند و واقعیت ها را می پوشاند.
وی افزود: آمریکایی ها سابقه نفوذ اقتصادی در جهان داشته اند و ازجمله با نفوذ در بانک های ایسلند و خرید این بانک ها بر اقتصاد این کشور مسلط شدند.
در ادامه میدری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سابقه نفوذ اقتصادی در کشورها به بیش از 300 سال قبل بر می گردد و کشورها سعی می کنند بازارهای یکدیگر را تسخیر کنند.
وی با اشاره به اینکه نظام مالی، بانک ها و بازار سهام برای نفوذ مالی مناسب هستند افزود: نوسانات مختلف در بازارهای مالی می تواند تحمل اقتصاد ها را تحت تأثیر قرار و کاهش دهد.
میدری با تأکید بر اینکه نفوذ اقتصادی یک واقعیت است گفت: باید بحث کنیم که کدام ساختار اقتصادی می تواند جلوی نفوذ اقتصادی را بگیرد.
وی افزود: برخی از نظریه های اقتصادی می توانند با توسعه سیاست های غلط زمینه نفوذ را افزایش دهند مثلاً نظریه "مزیت نسبی" که بر مبنای آن هر اقتصادی باید با توجه به مزیت های خود جایگاه اقتصادی خود را تعریف کند و این را القا می کند که کشوری در فناوری عقب مانده هست، همیشه باید از کار نیروی انسانی خود استفاده کند و تولیدات محصولات کشاورزی داشته باشد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برخی اقتصاددانان این نظریه را یک توطئه می دانند.
در ادامه احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: نفوذ در تدابیر پنهان گره می خورد و این نفوذ می تواند از طریق القای نظریات نادرستی که به نفع آنها تمام می شود و یا از طریق جاسوسی انجام می شود.
وی افزود: در کتاب "مبانی و مستندات برنامه چهارم توسعه" که در زمان دولت آقای خاتمی منتشر شده نتیجه مدلی که پیشنهاد شده کاملاً طرف غرب را می گیرد و با همه مبانی خط امام (ره) ناسازگار بود.
وی گفت: این کتاب اسلام آمریکایی است و قانون اساسی و سلطه ستیزی ، مفهوم استقلال و کمک به مستضعفان را نفی می کند.
توکلی افزود: در دولت اصلاحات کتاب "راهبرد توسعه صنعتی" به یکی از استادهای دانشگاه سفارش داده شد و این کتاب حرف هایی دارد که از کتاب مبانی و مستندات برنامه چهارم توسعه صریح تر است و می گوید از ارزش های انسانی و اخلاقی خارج از محدوده جغرافیای سیاسی باید پرهیز و مدیران سیاسی باید از میان فعالان اقتصادی انتخاب شوند در حالی که این با قانون اساسی ما همخوانی ندارد .
وی گفت: این مبانی سازگار با استقلال ملت ایران نیست.
در ادامه ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه حدود هشت سال پیش در کنفرانسی در خارج از کشور درباره ایران دو دستورالعمل در حوزه اقتصاد مصوب کردند افزود: یکی سیاه نمایی اقتصادی و ناامید کردن مردم و دیگری نفوذ در بدنه تصمیم گیری بود که اکنون هم ما از این دو آفت مصون نیستیم.
وی افزود: باید از سرمایه گذاری مستقیم خارجی پرهیز و سرمایه گذاری مستقیم انجام شود تا هم فناوری بیاورد و هم بتوانیم بازارهای جهانی را تسخیر کنیم.
ایروانی در پاسخ به این پرسش که آیا اکنون نیز تهدید نفوذ اقتصادی در کشورمان وجود دارد گفت: هر جا پیشنهادهایی باشد که مغایر منافع ملی است ممکن است از منافع فرد یا افراد خاصی برخاسته باشد و دشمن به این افراد و افرادی که صاحب سرمایه و بنگاه های گسترده هستند و در عین حال واضع برخی سیاست های اجرایی هستند، طمع می کند.
وی با بیان اینکه در جنگ تجاری تمام عیاری درگیر هستیم، تأکید کرد: باید مراقب و در پی منافع ملی باشیم .
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اقتصاد مقاومتی سپری نفوذ ناپذیر و این است که اقتصاد، عمومی شود و آحاد جامعه درگیر اقتصاد شوند نه اینکه یک گروه هزار نفره همه سهام را در اختیار بگیرند یا برخی افراد انحصارات خاصی داشته باشند.
ایروانی افزود: باید شفاف سازی اقتصادی شود و نباید ابزارهای شفاف ساز مانند طرح های "ایران کد" و "شبنم" حذف شوند زیرا با این کار زمینه های قاچاق و فساد فراهم می شود و نباید به عقب برگردیم و اقتصاد را رانتی کنیم.