• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۲۹۰۹
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۵
اقتصادی » اقتصاد کلان
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

دولت نباید به جای کمک، مانع تولید شود

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: عملکرد برخی مدیران دولتی روند تولید را کند میکند.

دولت نباید به جای کمک، مانع تولید شودغلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در مصاحبه اختصاصی باخبرگزاری صدا و سیما گفت: ایران ظرفیت جهش تولید را دارد، اما مهم رفع موانع تولید ازسوی دولت است.
آقای مصباحی مقدم در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا وسیما با تاکید براینکه تسهیل شرایط تولید از وظایف دولت است، گفت: ما رفتار برخی از مدیران دولتی را باعث کند شدن مسیر تولید میدانیم.
وی موضوع خام فروشی و صادرات مواد اولیه تولید را یکی از مشکلات سد راه تولید خواند و گفت: صادرکنندگان با اهداف اقتصادی خام فروشی می‌کنند، اما اگر همین مواد خام دراختیار تولیدکنندگان داخلی قرار بگیرد، ما شاهد بهبود شرایط تولید و جهش خواهیم بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به شرایط تحریم و رکود در کشور گفت: این شرایط موجب شده ما دربخش‌هایی نتوانیم سرمایه گذاری گسترده کنیم، اما در همین شرایط هم، بخش‌هایی از فرصت استفاده، و سرمایه گذاری‌های خوبی کردند.
آقای مصباحی مقدم بخش کشاورزی کشور با رشد ۷ و هشت دهم درصدی را از جمله این بخش‌ها خواند وگفت: بخش‌هایی از صنعت همچون لوازم خانگی، قطعه سازی و پوشاک نیز وضعیت مناسبی دارند.
وی همچنین با اشاره به موفقیت شرکت‌های دانش بنیان در کشور، گفت: تعدادی از شرکت‌های دانش بنیان تولیدات جدید و خوبی ارائه کردند که قابلیت صادرات هم دارد.
آقای مصباحی مقدم بابیان اینکه دربرخی بخش‌های تولید هم شاهد مشکلاتی هستیم، گفت: نمیتوان حکم کلی داد، اما چشم انداز، چشم اندازی به نسبت خوب است.
بهترین بازار در اقتصاد ایران بازار سرمایه است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بازار بورس، به طور عمده روی مهمترین و بزرگترین شرکت‌های داخلی همچون شرکت‌های فولادی، پتروشیمی، پالایشگاهی و معدنی بنا شده است، گفت: از این جهت بهترین بازار در اقتصاد کشور ما همین بازار سرمایه است.
آقای مصباحی مقدم با بیان اینکه بازار سرمایه طی سال گذشته شاهد یک رشد فوق العاده بوده است، گفت: شاخص‌ها مرتبط در حال رشد است و گاهی هم اصلاح می‌شود.
وی با اشاره به ورود جمعیت قابل توجهی از هموطنان به بازار بورس بدون تجربه و سابقه قبلی در ماه‌های اخیر، گفت: علت اساسی این است که نرخ سود بانکی نسبت به نرخ تورم بسیار پایین است و میتوان کوچ سرمایه‌های مردمی به بازار بورس را یک حسن خواند
وی گفت: اقتصاد ایران بانک محور است، اما بعضی کشور‌ها اقتصادشان بازار سرمایه محور است.
آقای مصباحی مقدم با اعلام اینکه تا کنون حدود ۸۰ درصد اقتصاد ایران براساس بانک و ۲۰ درصد بازار سرمایه بوده، گفت: اگر منابع کوچ کند و بازار سرمایه جذابیت لازم را داشته باشد بهبود شرایط هم اتفاق خواهد افتاد.
وی افزود: شاخص‌های بازار سرمایه نشان دهنده وضعیت اقتصاد کل کشور نیست بلکه نشان دهنده سود و وضعیت مالی بخش خاصی از بنگاه‌های کشور است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت یکی دیگر از دلایل رشد بازار سرمایه را، افزایش قیمت دلار از ۳۸۰۰ تومان به حوالی ۲۰ هزار تومان خواند و گفت: عمده شرکت‌های بورسی صادراتی هستند و براساس ارزی که بدست می‌آورند ارزش گذاری می‌شوند.
آقای مصباحی مقدم با بیان اینکه رشد سریع بازار سرمایه، میتواند باعث این نگرانی هم شود که نکند حباب صف شکل گرفته باشد، گفت: حباب صف در شرایطی شکل میگیرد که شرکت‌های بورسی از منابع کسب شده برای توسعه و سرمایه گذاری استفاده نکنند.
وی با بیان اینکه شرکت‌های بورسی و سازمان بورس خوب می‌دانند، که باید از این منابع جدید برای سرمایه گذاری‌های بیشتر استفاده کنند، گفت: مثلا اگر از منابع فروش سهام پالایشگاه خلیج فارس که بخش مهم آن متعلق به شرکت نفت است برای طراحی و ایجاد یک پالایشگاه دیگراستفاده شود، ارزش این سهام واقعی است و اگر این اتفاق نیفتند ارزش سهام همراه با حباب خواهد شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص برخی اظهار نظر‌ها درخصوص وجود حباب در بازار سرمایه و احتمال شکست آن هم گفت: بعضی نظر‌ها به دلیل عدم اشراف و احاطه به وضعیت بازار سرمایه و شرکت‌های فعال در بازار سرمایه است.
آقای مصباحی مقدم در عین حال تاکید کرد، در بورس نمیتوان بدون دغدغه بود، بورس همیشه ریسک دارد و هموطنان توجه داشته باشند برای کاهش ریسک خود باید از کارگزارانی که تجربه بیشتری درمدیریت بازارسرمایه دارند، استفاده کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مردم ساری: از تمامیت ارضی ایران با جان دفاع می‌کنیم
تجمع های شبانه اردبیلی ها و حمایت مردم از حملات به پایگاه های آمریکا در منطقه
آذربایجان‌غربی ظرفیت تبدیل شدن به قطب تجارت کشاورزی را دارد
ثبت‌جهانی الموت، ثبت حافظه تمدنی ایران است
مدیرعامل باشگاه چادرملو: شنیده‌ایم که AFC با درخواست فدراسیون مخالفت کرده است و آقای تاج باید پاسخگو باشد.
لغو شدن امتحانات دانش‌آموزان بوشهری
پیگیری اختصاص کد آیسیک به آزمایشگاه‌های استاندارد
۱۰۰ میلیارد تومان زکات در استان جمع‌آوری شد
تشدید حملات تروریستی در ایالت خیبرپختونخوا پاکستان
رقابت ۸ هزار و ۹۴۹ داوطلب گلستانی در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته
توسعه انبوه‌سازی، مسیر خانه‌دار شدن اقشار کم‌درآمد را هموار می‌کند
اعلام آمادگی ایران برای توسعه همکاری دیجیتال با عراق
آغاز پخش سریال «آقای قاضی» از شبکه دو
حذف چادرملو از آسیا/ بابایی: تاج پاسخگوی این رسوایی باشد
برپایی نشست جهاد تبیین در حرم شاهچراغ (ع)
پخت ۱۰ هزار قرص نان نذری برای زائران اربعین
رقابت بیش از ۸هزار داوطلب کارشناسی ارشد ناپیوسته در چهارمحال و بختیاری
معطلی زائران اربعین در گیت‌های ایران و عراق کم می‌شود
­خداحافظی بهمنیار از تیم ملی کاراته بانوان
محور هراز دو روز مسدود می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خاک عراق پایگاه ناامن سازی کشور‌های همسایه نمی‌شود
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست
تجاوز آمریکا به پادگانی در ایرانشهر؛ تدابیر ایران کمترین شهدا را بر جا گذاشت
شهادت ۷ نفر از کارکنان پایور و وظیفه ارتش در بمپور سیستان و بلوچستان
فردا؛ آغاز آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵/ تاکنون ۴۸۰ هزار نفر کارت گرفتند
حمله ارتش تروریستی آمریکا به چند نقطه در سیستان و بلوچستان
برنامه قطعی برق در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد ۲۴ تیر ۱۴۰۵
عزم ایرانیان برای مجازات عاملان مصمم‌تر شد
شارژ کالابرگ تیر کد‌های ملی ۷، ۸ و ۹ از فردا
برگزاری هشتمین سالانه نقاشی و مجسمه‌های کوچک در البرز
حملات شدید به پایگاه ارتش تروریست آمریکا در بحرین
حمله به سامانه‌های پاتریوت و هیمارس در کویت
بازتاب حمله آمریکا به بیمارستان در اهواز در رسانه انگلیسی
حمله به آشیانه جنگنده‌های اف ۱۵، ۱۶ و ۳۵ در اردن
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان  (۹ نظر)
موافقت مشروط عربستان با پیوستن به توافق سازش  (۳ نظر)
انتقاد وزیر امور خارجه عمان از رویکرد‌های امنیتی در قبال ایران  (۲ نظر)
شعار‌ «گم شو، گم شو» علیه نتانیاهو در کنست  (۲ نظر)
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد  (۲ نظر)
رفع اختلالات تعدادی از بانک‌های کشور  (۲ نظر)
قیمت‌های جدید نان در البرز اعلام شد  (۱ نظر)
پیش‌ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه هفتم به صورت غیرحضوری است  (۱ نظر)
فعال شدن اهرم‌های قدرت مقاومت بخاطر خطای محاسباتی امریکا    (۱ نظر)
آماده شدن نخستین واحد‌های طرح مسکن سبحان قرچک  (۱ نظر)
اعمال خاموشی های بخش خانگی در استان اصفهان  (۱ نظر)
پزشکیان: لفاظی‌های ترامپ را در عمل جواب می‌دهیم  (۱ نظر)
انهدام رادار پاتریوت و کنترل هوایی ناوگان پنجم دریایی آمریکا  (۱ نظر)
پاسخ صنعت دفاعی به جنگ، ادامه پیشرفت است  (۱ نظر)
تعطیلی سفارت آمریکا در امارات  (۱ نظر)